Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi iKone Marketing

Hakukoneoptimointi - SEO

Hakukoneoptimointi (SEO, Search Engine Optimization) on prosessi, jossa verkkosivustoja muokataan ja optimoidaan siten, että ne näkyvät korkeammalla hakukoneiden, kuten Googlen, hakutulossivuilla (SERP, Search Engine Results Page). Tämän tavoitteena on lisätä verkkosivuston näkyvyyttä ja parantaa sen sijoitusta hakutuloksissa erilaisten avainsanojen ja hakulauseiden avulla.

Mitä hakukoneoptimointi sisältää?

 1. Avainsanatutkimus: Tutkimalla ja valitsemalla oikeat avainsanat, jotka ovat relevantteja yrityksen ja sen tarjoamien tuotteiden tai palveluiden kannalta.

 2. Sivuston rakenne ja sisältö: Optimoidaan verkkosivuston rakenne ja sisältö niin, että se on helposti luettavissa hakukoneille ja käyttäjille. Tämä sisältää mm. metatietojen optimoinnin, sisällön optimoinnin avainsanoille ja laadukkaan sisällön tuottamisen.

 3. Linkkien rakentaminen: Rakennetaan laadukkaita ja relevanteja takaisinlinkkejä (backlinkkejä) muilta verkkosivustoilta omaan sivustoon. Tämä auttaa parantamaan sivuston mainetta ja arvovaltaa hakukoneiden silmissä.

 4. Tekninen optimointi: Varmistetaan, että verkkosivusto on teknisesti optimoitu ja helppo indeksoida hakukoneiden toimesta. Tähän sisältyy esimerkiksi sivuston nopeuden optimointi, mobiilioptimointi ja virheiden korjaaminen.

Miksi hakukoneoptimointi on tärkeää?

 1. Lisää näkyvyyttä: Hyvä hakukoneoptimointi auttaa sivustoa näkymään korkeammalla hakutuloksissa, mikä lisää sen näkyvyyttä ja altistumista potentiaalisille asiakkaille.

 2. Kasvattaa liikennettä: Korkeammalla sijoittuminen hakutuloksissa johtaa usein enemmän klikkauksiin ja siten lisääntyneeseen liikenteeseen verkkosivustolle.

 3. Parantaa käyttäjäkokemusta: Hakukoneoptimointi auttaa parantamaan verkkosivuston käyttäjäkokemusta tekemällä sivustosta helpommin löydettävän ja navigoitavan.

 4. Kilpailuedun luominen: Hyvä hakukoneoptimointi auttaa erottumaan kilpailijoista ja vahvistaa yrityksen asemaa markkinoilla.

 5. Googlen etusivulle mahtuu vain kymmenen linkkiä: Mikäli sivustosi linkki löytyy hakutulosten etusivulta, olet automaattisesti syrjättänyt kilpailijasi asiakkaiden löydettävistä.

Peruspaketti

Sopii useimmille
219 Alkaen kuukaudessa
 • Hakusanatutkimus
 • On-Page + Tekninen tarkistus
 • Linkit + pieni sisällöntuotanto
Suosittu

Teho paketti

Kun haluat suurta näkyvyyttä
699 Alkaen kuukaudessa
 • Kaikki mitä peruspaketissa
 • Blogitekniikka + sisällöntuotanto
 • Konversio-optimointi

Soveltuuko hakukoneoptimointi yrityksellesi?

Hakukoneoptimointi on olennainen osa nykyaikaista digitaalista markkinointia, joka tarjoaa lukuisia etuja kaikenkokoisille ja -tyyppisille yrityksille.

Hakukoneoptimointi on tehokas markkinointistrategia, joka sopii kaikenkokoisille ja -tyyppisille yrityksille. Se tarjoaa mahdollisuuden parantaa näkyvyyttä verkossa, houkutella enemmän liikennettä verkkosivuille ja saavuttaa parempia tuloksia verkossa. Riippumatta siitä, onko kyseessä pieni, keskisuuri tai suuri yritys, hakukoneoptimointi voi auttaa saavuttamaan tavoitteet ja kasvattamaan liiketoimintaa verkossa.

Pienyritykset voivat hyötyä hakukoneoptimoinnista saadakseen kilpailuetua markkinoilla. Pienyritykset, joilla ei ehkä ole suurta markkinointibudjettia tai brändin tunnettuutta, voivat käyttää hakukoneoptimointia edullisena ja tehokkaana tapana lisätä näkyvyyttään verkossa ja houkutella uusia asiakkaita.

Keskisuurille ja suurille yrityksille hakukoneoptimointi tarjoaa mahdollisuuden parantaa brändinsä näkyvyyttä ja houkutella enemmän liikennettä verkkosivuilleen. Hakukoneoptimointi auttaa näitä yrityksiä parantamaan sijoitustaan hakutuloksissa ja saavuttamaan suuremman osan kohdeyleisöstään verkossa.

Paikallisille yrityksille hakukoneoptimointi voi olla erityisen hyödyllistä, koska se auttaa heitä tavoittamaan paikallisia asiakkaita ja houkuttelemaan heitä käymään liikkeissään. Paikallisilla hakutermeillä kohdistetut hakukoneoptimointikampanjat voivat auttaa parantamaan yrityksen näkyvyyttä paikallisilla markkinoilla ja kasvattamaan asiakaskuntaa alueella.